Uređenje dječje sobe – kako djetetu urediti sobu?

Da bi dječja soba bila neodoljiva oaza djetinjstva i kreativnosti, potrebno ju je urediti tako da nije samo prostor za spavanje, nego i druženje, igranje vaših mališana. Treba imati na umu da ta prostorija mora imati povoljno osvjetljenje te mjesto za učenje i pisanje zadaća kada vaše dijete dovoljno poraste.

Zidovi u dječjoj sobi

Zidovi su temelj svake stabilne utvrde u kojem odiše djetinjstvo i dječji smijeh. Ovisno koliko djece boravi u prostoriji i njihov spol, u skladu s time će biti boja zidova. Najbolje da su zidovi svijetle boje jer tako postižete dojam da je soba veća. Ako niste u mogućnosti bojati zidove, zidne naljepnice idealno su rješenje za oživljavanje prostorije. Osim svijetlih boja zidova za postizanje iluzije većeg prostora, možete na bočni zid postaviti ogledalo.

Namještaj u dječjoj sobi

Namještaj mora biti prilagođen uzrastu i potrebama za rast i razvoj djeteta. Kako bi maksimalno iskoristili prostor, pomaknite sav namještaj uz zid kako bi dijete u sredini sobe imalo zonu za igranje.

Police u dječjoj sobi

Police za odlaganje stvari nužne su u čarobnom prostoru vašeg klinca i vaše klinceze. Ako ste ograničeni prostorom i nemate mjesta za police standardnih dimenzija,uvijek možete postaviti uske police iznad kreveta ili iznad vrata gdje vaše dijete može držati knjige. Prostor ispod kreveta idealan je za ladice u kojima možete pohraniti odjeću i posteljinu. Igračke rasporedite u šarene košare koje će biti djetetu pri ruci kada se odluči igrati.

Igračke u dječjoj sobi

Izbor igračaka koje će stanovati s vašim mališanom ovisi o uzrastu. Onim najmlađi mališani ( do 6 mjeseci starosti) oduševit će se bojama i oblicima igračaka na igraćoj podlozi. Podloge su korisne jer na jednom mjestu dijete ima prostor za igru i vježbu. U početku razvoja najbolje je dijete opskrbiti s edukativnim i didaktičkim igračkama. Takve igre su idealna prilika da dijete kroz igru razvija finu motoriku i logičko razmišljanje. Mekani plišanci neizostavan su pratitelj djeteta kroz odrastanje.

Didaktička plišana igračka – Kako se osjećaš Teddy?

Dječja soba kroz rast ima sve veći značaj budući da dijete sve više provodi u njoj i potrebna mu je privatnost. Prilikom uređivanja sobe svakako treba poslušati djetetove želje oko boje zidova i ukrasa, ako su realne i ostvarive.

Pogledajte ponudu dječjih krevetića i madraca

Pogledajte ponudu dječje posteljine

Pogledajte ponudu igračaka za djevojčice i dječake

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *