Ideje za pisanice – ukrašavanje pisanica

Povodom Uskrsa dolazi i ukrašavanje doma! Tradicionalno ukrašavanje pisanica veseli velike, ali ponajviše i one najmanje. Danas se nudi veliki izbor tehnika ukrašavanja, poput oslikavanja pomoću vodenih boja, tempera ili prirodnim bojama, a na vama je samo da izaberete koja je tehnika idealna za vaše druženje s klincem i klincezom.

Ukrašavanje pisanica prirodnim bojama

Želite li da vaše pisanice budu obojene na tradicionalan i prirodan način, pokažite vašem djetetu kako kuhanjem jaja u loncu s različitim biljkama mogu postići da njihove pisanice budu određene boje. Jaja kuhajte u loncu s puno vode i žlicom octa 15 minuta s biljnim dijelovima. Kada ih izvadite i pustite da se osuše, obojene pisanice premažite lagano suncokretovim uljem kako biste postigli da je boja vaših pisanica sjajnija.

Kako biste postigli zelenu boju, jaja kuhajte u svježoj koprivi i špinatu. Plavu boju dobivate skuhate li jaja s ljubičastim kupusom, borovnicama i sokom od crnog grožđa. Za ljubičastu do plavu boju jaja kuhajte u loncu čaja od hibiskusa i u njega ubacite ljubičasti kupus narezan na trakice. Ukoliko jaja skuhate u loncu s mrkvom, kurkumom i narančinom korom, dobit ćete žutu boju. Bake su nas još davnih dana učile kako kuhajući jaja u olupinama luka dobivamo crvenu do narančaste boje (što više olupina stavimo to ćemo dobiti intenzivniju boju). Za rozu boju najbolje da jaja kuhate s narezanim komadićima cikle.

Nakon što ste oslikali vaše pisanice određenom bojom, možete ih takve poslužiti, ali možete se upustiti s vašim mališanom u kreativne vode ukrašavanja. Obojene pisanice možete ukrašavati određenim motivima ili točkicama pomoću flomastera, naljepnica…

Izvor

Imate li jaje koje je napuklo u procesu vađenja i sušenja, uzmite komadiće ljuskica tog jajeta, obojite ih i nalijepite poput mozaika na vašu pisanicu. Pustite mašti na volju i neka vaše pisanice uz uši i rogove poprime 3D dimenziju!

Izvor
Izvor

Ukrašavanje pisanica idealna je prilika za druženje i stvaranje uspomena s vašim djetetom. Uključite ga u oblikovanje uskršnih dekoracija. Ipak, Uskrs je vrijeme za obitelj!

Pogledajte ponudu igračaka kod nas i inspirirajte se za uskrsne poklone za najmlađe

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *